У Херсонському вищому училищі фізичної культури пройшов вечір пам’яті Віталія Бєлікова

6 лет назад 0

Без патріотичного виховання молоді будь-яка країна не має жодних перспектив в розвитку своєї державності. В Херсонському вищому училищі фізичної культури Херсонської обласної ради існує чітке розуміння цієї аксіоми, в зв’язку з чим багато уваги приділяється саме патріотичному вихованню учнівської та студентської молоді.

30 вересня 2018 року в актовій залі прошов вечір пам’яті випускника Скадовської філії училища, кандидата в майстри спорту з важкої атлетики, старшого лейтенанта збройних сил України Бєлікова Віталія Миколайовича.

Після закінчення закладу Віталій навчався в академії сухопутних військ ім. гетьмана Петра Сагайдачного. В 2014 році проходив службу в 128 окремій гірсько-пехотній бригаді на посаді командира взводу.


28 червня 2014 року випускник училища загинув під час нападу російсько-терористичних бандформувань на колону тилового забезпечення сил АТО між населеними пунктами Нижня Вільхова та Комишне Станично-Луганського району Луганської області.

Указом Президента України «за особисту мужність і високий професіоналізм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності Україні, вірність військовій присязі» Віталій Бєліков нагороджений орденом Богдана Хмельницького ІІІ ступеня посмертно.

На вечорі пам’яті учні та студенти училища дізнались про, на жаль, короткий життєвий шлях захисника Вітчизни (1991 – 2014 рр.), після чого в актовій залі відбувся показ фільму «Кіборги», який не залишив байдужим жодного з присутніх.