У Каховці через дії окупантів призупинила діяльність філія відомої компанії «Уніфер»

2 года назад 0

Після того, як російські військові вдерлися на територію каховської філії відомої серед аграріїв компанії з іноземним капіталом «Уніфер», її діяльність довелось призупинити. Вона була одним із найбільших платників податків до місцевого бюджету.

Про це Центру журналістських розслідувань повідомили керівники компанії.

«З 14 травня наша каховська філія тимчасово призупинила свою комерційну діяльність. Усі подальші адміністративні питання щодо управління земельною ділянкою, будівлями та іншим майном ТОВ «Уніфер» у Каховці уповноважений вирішувати Олександр Карасевич», – повідомив генеральний директор ТОВ «Уніфер» Дірк Раков.

Олександр Карасевич підтвердив цю інформацію. Він – відома в Каховці людина, кілька разів обирався тут на посаду міського голови.

«Дірк Раков попросив мене доглядати за підприємством – щоб його не розтягнули, щоб там була охорона, поливались дерева, підстригалася трава. Саме підприємство законсервоване і працювати не може. Адже багато його продукції відправлялося за кордон», – сказав Олександр Карасевич.

Як розповіли жителі Каховки, 14 травня озброєні російські військові вдерлися на територію каховської філії ТОВ «Уніфер», а також інших розташованих поруч підприємств. У самій компанії коментувати це відмовились.

«Ми законсервували всі системи, опломбували всі склади та інші приміщення. Відновити роботу підприємства зараз неможливо, бо майже всі співробітники виїхали з Каховки», – пояснив комерційний директор ТОВ «Уніфер» Василь Брага.

ТОВ «Уніфер» є дочірньою компанією Unifer International GmbH (Ельменхорст, Німеччина), займається дистрибуцією добрив, систем крапельного зрошення, систем метеоспостереження і техніки для сільського господарства. Свою діяльність в Україні вона розпочала в 2001 році саме в Каховці, а з 2021 року перереєструвала свою юридичну адресу в Києві.

Для Каховської територіальної громади ТОВ «Уніфер» завжди була одним із основних платників податків. За словами заступника міського голови Каховки Івана Орєхова, за перші вісім місяців 2021 року всі місцеві компанії з іноземним капіталом – ПрАТ «Чумак», ТОВ «Уніфер», ТОВ «Каргілл», ТОВ «Грін Тім» і ТОВ «Скандітекс» – сплатили до бюджету громади податків майже на 44 млн грн.ф