У Кар’єрному на Херсонщині зʼявиться цілодобова питна вода

9 месяцев назад 0

Сьогодні, 10 серпня, встановлюють нову водонапірну башту в селищі Карʼєрне на Херсонщині. Завдяки цьому жителі матимуть питну воду цілодобово.

Про це повідомила ХОДА. 

Як зазначається, понад місяць селище часто обстрілювалося російською армію. Значних пошкоджень зазнала водонапірна башта. Через це близько 200 місцевих жителів, серед них понад 30 дітей, не мали достатньо питної води.

Технічна вода в селищі є, а питну завжди підвозили з Великої Олександрівки, що за десять кілометрів від селища. Однак це не покривало повну потребу місцевих жителів, ідеться в дописі. 

Громадська організація “ВПО України” допомогла розвʼязати проблему централізованого водопостачання Карʼєрного, інформує адміністрація.

Сьогодні ми писали, що в селищі Первомайське Білозерської громади запустили дизельний генератор, наданий благодійниками. Жителі Благодатного матимуть питну воду навіть попри можливі відключення світла.

Також мобільну станцію очищення води Херсонщині передала Латвія. Упродовж години установка може зробити питною понад 2 тисячі літрів води. Її вартість — близько 60 тисяч євро.