У колабораціонізмі підозрюється колишній директор Музею історії Нової Каховки

5 месяцев назад 0

СБУ 5 грудня повідомила про підозру у співпраці з РФ та виправдовуванні її збройної агресії 66-річному колишньому директорові Музею історії Нової Каховки Віктору Васильєву у співпраці з РФ та виправдовуванні збройної агресії РФ. 

Підозру опублікували на сайті Офісу Генпрокурора.

Чоловік веде антиукраїнську пропаганду в російських пропагандистських ЗМІ та називає себе “завідувачем сектору пресслужби Каховської адміністрації». 

У своїх коментарях для російських медіа Віктор Васильєв називає «воєнними злочинцями» саме українську армію та перекладає на неї відповідальність за злочини РФ. Ідеться, зокрема, про руйнування Каховської ГЕС та Музею історії Нової Каховки. 

Свого часу Васильєв був головним редактором комунальної газети “Нова Каховка”, у 2010-2015 роках — депутатом Новокаховської міськради від Партії регіонів. 

Раніше ми писали, що, перебуваючи на посаді директора, Віктор Васильєв із перших тижнів окупації Херсонщини почав співпрацювати з російськими окупантами.

Міський голова Нової Каховки 1 грудня говорив, що російські війська почали активніше обстрілювати Нову Каховку. Уже понад тиждень “прильоти” по місту не припиняються.