У колабораціонізмі підозрюється мешканка Генічеська

9 месяцев назад 0

За процесуального керівництва Херсонської обласної та Генічеської окружної прокуратур заочно повідомлено місцевій мешканці про підозру в колабораціонізмі та пособництві державі-агресору. У серпні 2022 року жінка обійняла посаду так званого «директора» «Генічеського медичного коледжу», який незаконно захопили представники країни-агресора.

Про це повідомила Херсонська обласна прокуратура.

За даними слідства, підозрювана впроваджувала російські стандарти освіти. Також вона проводила інвентаризацію майна коледжу та набирала нових викладачів. 

“У навчальному закладі за її вказівкою було розміщено російську атрибутику, викладання навчальних предметів проводилося тільки російською мовою”, – йдеться в дописі.

Як зазначає прокуратура, жінка уклала меморандум, за яким на базі коледжу було створено «регіональний центр волонтерів-медиків РФ».

У справі колаборантки з Генічеська Галини Воронової призначили підготовче судове засідання. Їй загрожує до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Повідомили про підозру в державній зраді депутату Генічеської міської ради від «ОПЗЖ» Богдану Казнавецькому. Йому загрожує позбавлення волі на строк 15 років або довічне позбавлення волі з конфіскацією майна. До 24 лютого 2022 року Казнавецький займався організацією культурних заходів, був ведучим різних дитячих свят. 

Підозрюється в колабораціонізмі мешканка села Станіслав на Херсонщині, яка брала участь у псевдореферендумі. Їй загрожує ув’язнення на строк від п’яти до десяти років із конфіскацією майна.