У Миколаєві затримали херсонця: передавав ворогу інформацію про місця дислокації ЗСУ та про евакуацію населення

7 месяцев назад 0

У Центральному районному суді м. Миколаєва ув'язнили 58-річного мешканця Херсону, який через Telegram систематично надавав росіянам інформацію про дислокацію та переміщення підрозділів ЗСУ на території Херсона. 

Про це повідомила пресслужба суду.

Його дії кваліфікують за ч. 2 ст. 111 ККУ державна зрада – позбавленням волі на строк п'ятнадцять років або довічним позбавленням волі, з конфіскацією майна.

Крім того, підозрюваний збирав та передавав інформації про евакуацію населення на території Херсонської області, результатів ворожих обстрілів, з метою подальшого корегування вогню, та перевезення вантажів із залізничної станції «Херсон».

Зазначається, що в судовому засіданні, чоловік розповідав, що просто спілкувався зі знайомим щодо поточної ситуації в Херсоні. Захисниця просила, з урахуванням віку та стану здоров’я свого клієнта, застосувати до нього запобіжний захід у виді домашнього арешту.

За результатами розгляду, слідчий суддя Іван Дірко ухвалив обрати підозрюваному запобіжний захід – тримання під вартою без визначення розміру застави.

Раніше ми писали, що прокурори повідомили про підозру в колабораційній діяльності жінці, яка під час окупації Херсона очолила один із відділів у незаконно створеному “Управлінні праці та соціального захисту”. Наразі вона перебуває під вартою.

Також на Херсонщині затримали й судитимуть жінку за участь у псевдореферендумі.