У Новій Каховці поліцейські затримали підозрюваного у збройних розбійних нападах на магазини

4 года назад 0

Працівники Новокаховського відділу поліції за сприяння оперативників Управління карного розшуку обласного главку поліції та під процесуальним керівництвом місцевої прокуратури упродовж доби затримали чоловіка, який підозрюється у двох розбійних нападах на продуктові магазини в місті Нова Каховка. У зловмисника вилучено зброю, якою він залякував потерпілих. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Херсонської області.

Напад стався наприкінці робочого дня в місті Нова Каховка. У продуктовий магазин забіг невідомий, став погрожувати продавчині предметом, схожим на пістолет, та вимагав віддати гроші. Жінка відчайдушно чинила опір та кликала на допомогу. Це налякало нападника і він втік, нічого не забравши. Продавчиня детально описала поліцейським прикмети невідомо, а саме, у що він був одягнений. Але обличчя нападника вона не бачила, адже чоловік був у масці та з капюшоном на голові.

Працівники поліції ретельно опрацювали місце злочину, переглянули відео з камер відеоспостереження та відслідкували шлях зловмисника. Через кілька годин проведення оперативно-розшукових заходів правоохоронці встановили, що днем раніше стався аналогійний збройний напад на інший продуктовий магазин, де злодій теж нічого не зміг забрати через опір продавця. Але у тому випадку продавець не стала повідомляти в поліцію, мотивуючи тим, що з магазину нічого не забрали. Камери зафіксували чоловіка у такому самому одязі, як і під час вищевказаного нападу.

Як повідомив начальник Новокаховського відділу поліції Олександр Рогожин, для пошуку зловмисника на відпрацювання вулиць міста направили кілька додаткових авто та піших патрулів, оперативники у цивільному ретельно прочісували місцевість. Такі заходи дали результат і вже через кілька годин правоохоронці помітили чоловіка, одягненого у такий самий одяг, як розшукуваний. Він направлявся в бік лісового масиву. Його зупинили для перевірки особи. Поліцейські встановили, що це 39-річний житель Херсона, раніше судимий за майнові злочини. Громадянин сильно нервував і одразу схопився за рюкзак. Під час огляду в рюкзаку поліцейські вилучили два пістолети. Пізніше експертиза довела, що це пістолет з ознаками переробки іноземного виробництва.

Чоловік затриманий в порядку ст.208 Кримінального процесуального кодексу України. Він пояснив, що вчинив злочини через скрутне матеріальне становище. Щоб залишитися невпізнаним, спеціально поїхав з Херсона в Нову Каховку, де оселився в будинку знайомих.

Поліція відкрила кримінальні провадження за ч.2 ст.187 «Розбій» Кримінального кодексу України та ч.1 ст.263 «Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами» КК України. Чоловіку повідомлено про підозру та судом обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на два місяці. Зловмиснику може загрожувати до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.