У Посад-Покровському на Херсонщині обстежили 5 кв. км за допомогою нової розробки для пошуку мін

7 месяцев назад 0

У Посад-Покровському на Херсонщині за 40 хвилин обстежили 5 кв. км території за допомогою нової розробки з обстеження та розмінування польсько-українського Благодійного фонду “Фундація Поступ”. 

Про це повідомили в пресслужбі Міністерства економіки України.

Цю розробку, яку випробували в Посад-Покровському, показали на презентації українських розробок для обстеження територій та розмінування.

Як пояснюють у дописі, технологія дозволяє дистанційно за допомогою дрону, обладнаного магнетроном, знаходити міни, зокрема, під землею та під водою. Отримані результати аналізуються та накладаються на мапу, після чого піротехнікам залишається знешкодити вибухівку. 

Також дані, отримані дронами та обладнанням, опрацьовує штучний інтелект та накладає на багатошарову мапу. У підсумку піротехніки отримують чітку картину забруднення, ідеться в тексті.

“Ще в травні ми шукали технології дистанційного обстеження за допомогою дронів по всьому світу. Минуло три місяці й маємо українські розробки, які демонструють результат”, – сказала Міністерка економіки Юлія Свириденко.

Нагадаємо, з 3 по 6 вересня технічна розвідка з розмінування за допомогою безпілотників на сільгоспугіддях деокупованої території Херсонської області обстежила 26 мінних коридорів, близько 20 га територій та 1,6 га доріг.

Розмінування Херсонської області – процес тривалий, відповідальний, небезпечний і надскладний. В інтерв’ю Медіаплатформі «Вгору» рятувальник Олександр Дворецький розповів, чому на розмінування області підуть десятки років.