У Посад-Покровському на Херсонщині знову запрацювала станція поліції

1 год назад 0

У селі Посад-Покровське на Херсонщині місцеві жителі та волонтери обладнали зруйноване після ворожих обстрілів приміщення для роботи дільничного офіцера поліції. 

З 20 січня 2023 року офіцер розпочав виконувати свої обов’язки. Відтепер правоохоронці будуть постійно доглядати за порядком та безпекою.

Відбуватимуться приймання громадян та патрулювання вулиць, особливо в темні часи доби. Адже, на жаль, зафіксовано багато випадків мародерства. Правопорушників направлятимуть до відділення поліції в Білозерці.

Журналісти Медіаплатформи “Вгору” відвідали село та побачили, як живуть місцеві жителі. 

Нагадаємо, що Посад-Покровське – село в складі Чорнобаївської сільської громади Херсонської області. Розташоване за 35 кілометрів від Херсона на межі з Миколаївщиною. Перебувало вісім місяців під постійними обстрілами. 

До російського вторгнення в населеному пункті проживало приблизно 3 тисячі осіб. Майже всі, окрім 33 мешканців села, евакуювалися. Після звільнення Херсона місцеві повертаються до своєї батьківщини й намагаються відновити тут життя. Станом на 20 січня 2023 року в селі вже 210 мешканців.

Раніше ми повідомляли, що адвокат Української Гельсінської групи з прав людини та Фонду милосердя та здоров'я Олександр Данилов і керівник департаменту документування воєнних злочинів УГСПЛ Сергій Мовчан відвідали Посад-Покровське на Херсонщині.