У Скадовську перевірили РРО під час реалізації складної побутової техніки

6 лет назад 0

Під час проведення курортного сезону фіскали Херсонщини перевіряють не тільки суб’єктів господарювання, які здійснюють підприємницьку діяльність у місцях масового відпочинку та сфері надання послуг.

До поля зору спеціалістів Головного управління ДФС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі потрапили бізнесмени міста Скадовська, які здійснювали реалізацію складних побутових товарів, що підлягають гарантійному ремонту або гарантійній заміні та зобов’язані застосовувати реєстратори розрахункових операцій. Про це повідомляє прес-служба відомства.

Так, за наслідками перевірки магазину побутової техніки ревізори фіскальної служби області встановили, що суб’єкт господарювання несвоєчасно оприбуткував торгівельну виручку. За встановлені суттєві порушення в сфері готівкового обігу до порушника застосовано 100 тис. грн. штрафних (фінансових) санкцій.

Іншому власнику закладу готельного господарства міста Скадовська також доведеться сплатити штрафні (фінансові) санкції у розмірі 100 тис. грн. за несвоєчасно оприбутковану торгівельну виручку. Перевірки суб’єктів курортного бізнесу на Херсонщині тривають.

Як прокоментував інформацію начальник Головного управління ДФС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі Ігор Клим, усі без винятку суб’єкти господарювання, які здійснюють продаж технічно складних побутових товарів, що підлягають гарантійному ремонту, мають застосувати РРО. Реальну користь отримують і споживачі, оскільки вони мають можливість придбати легальну техніку та за наявності фіскального чека захистити свої права в разі купівлі неякісного товару.