У Тарутинському степу оселились лані. Відео

1 год назад 0

До заповідного Тарутинського степу, що на Одещині, привезли 15 ланей-самиць. Вони приєдналися до самців, що оселилися тут два роки тому. Тепер тварини зможуть створити популяцію виду в регіоні.

Про це повідомляє організація  Rewilding Ukraine, яка діє разом з партнерами європейської природоохоронної організації Rewilding Europe.

П'ятнадцять дорослих самиць лані європейської подолали понад 800 кілометрів від Чернівців до Одещини. Тварини добре перенесли дорогу і приїхали здорові та жваві. Вони відразу приєдналися до групи самців на огородженій в степу території площею 31 га для акліматизації в нових умовах. 

«Лань є досить невибагливою до ландшафтів і населяє відкриті ліси, лісостеп, степ тощо. Вона здавна мешкала чи була завезена людиною на багато територій Європи, Америки, Африки. Досить легко пристосовується до напівдиких умов і активно розводиться у розплідниках, з яких потім може бути випущена в природу. Ми сподіваємося, що лань, яка харчується травою та листям, урізноманітнить природний випас у Тарутинському степу та доповнить харчові ланцюги. До того ж ця спритна граційна тварина є цікавим об’єктом спостереження для туристів», – говорить Олег Дьяков, фахівець з відновлення екосистем Rewilding Ukraine. 

Крім ланей до ландшафтного заказника «Тарутинський степ» повертаються також кулани, степові бабаки, хом’яки та інші травоїдні.