У Тернополі пройде відкрита лекція про художницю Поліну Райко з Олешок

8 месяцев назад 0

Сьогодні, 29 серпня, о 19:30 у Тернополі пройде відкрита лекція “Поліна Райко: від бабці «не сповна розуму» до зірки наївного мистецтва”.

Про це повідомляє Центр культурного розвитку "Тотем".

“Лекція присвячена феномену Поліни Райко – художниці-самоуки з міста Олешки, що на лівобережжі Херсонської області”, – йдеться в повідомленні центру.

Про знайомство з Поліною Райко, а також про те, як сучасні митці надихаються її творчістю, розкаже кураторка й культурна менеджерка, співавторка книги «Дорога до Раю» Олена Афанасьєва. 

“Так, я хочу, щоб про Поліну дізналося більше людей. Якщо вона надихатиме – вона буде з нами, жива, як і її мистецтво. Я хочу, щоб про Південь знали не лише як про море-кавуни-помідорки. Але я дуже хочу, щоб це все було по-людськи. Бо наївне мистецтво – це про максимальну людяність”, – написала Олена.

Нагадаємо, в Українському Домі в Києві 10 серпня представили документальний проєкт “Поліна Райко. Зникоме”. Розписаний художницею будинок в окупованих Олешках на Херсонщині був затоплений під час підриву росіянами Каховської ГЕС.