Як повідомиляють у Фейсбуці Херсонської обласної військової адміністрації готуєтся масштабна провокація з «евакуацією»

2 года назад 0

Російські загарбники планують, перевдягнувшись бійцями тероборони, організувати фейкову «евакуацію» з Херсона і під прикриттям «живого щита» відправити на Київ військову техніку.

Про це повідомили у Фейсбуці Херсонської обласної військової адміністрації.

«Російський окупант хоче використати жителів Херсона живим щитом для захоплення українських міст. Окупанти, які заволоділи українською військовою формою, під виглядом сил ТрО планують найближчими днями організувати «евакуацію» жителів Херсона.

Вони хочуть зібрати мирних жителів у свої автобуси та відправити до Києва. Разом із цими автобусами буде їхати ворожа техніка«, — йдеться у повідомленні.

У цьому зв’язку місцевих мешканців просять не погоджуватися на «евакуації». Влада, ЗСУ, тероборона, правоохоронці не планують їх проводити, наголосили в ОВА.

Дуже хочеться щоб дане повідомлення було достовірним, а не «новиною в рамках інформаційної війни».

Хоча, як було повідомленно раніше, досить успішна операція була проведена вчора, і не загарбниками, а херсонськими депутатами. 27 лютого вдень понад 100 людей двома автобусами евакуювали до Херсона з передмістя – селища Антонівка, що постраждало у результаті бойових дій. Херсонська міська рада повідомила: щоб вивести людей з-під обстрілів, в.о. заступника міського голови Сергій Циганок та депутат Херсонської міської ради Тігран Мкртчян пройшли пішки до мосту (Антонівського мосту – ред.), тримаючи у руках білий прапор з червоним хрестом на полотнищі. За ними їхали автобуси. Окупанти дали можливість забрати людей. Переважно, це були жінки з дітьми, люди поважного віку. Багато чоловіків проводжали свої родини й поверталися до домівок.

Як повідомлялося, селище Антонівка (Херсон) повністю знеструмлене, без газу та можливо без води. Пошкоджено водогін між Молодіжним пляжем та мостом. Вода стікає по вулицях. Газо- та електропостачання — можливість відновлення поки відсутня через активні бойові дії.