Учні Херсонщини виграли поїздку до Львова за участь у профорієнтаційному квесті

7 лет назад 0

Днями відбувся огляд творчих розробок учасників обласного Профіквесту «В долонях степу і Дніпра».

У цей день близько 500 учнів, вчителів, бібліотекарів, спеціалістів служби зайнятості з’їхалися з усіх міст та районів Херсонщини до історико-розважального комплексу «Зелені хутори Таврії» Голопристанського району Херсонської області позмагатися у останній номінації проекту – сценічній PR-презентації «Херсонський край мій вабить і дивує». У своїх виступах команди повинні були представити Херсонщину за матеріалами, зібраними протягом дії проекту та опублікованими на спеціальному блозі.

Під час промови почесні гості привітали молодь та побажали чесних змагань.

«Профорієнтаційна робота з учнівською молоддю у будь-який формі, це важливе завдання служби зайнятості, — підкреслив директор обласного центру зайнятості Євгеній Єрашов. – Адже вибір професії відбувається без життєвого і професійного досвіду. Тому саме на цьому етапі учні потребують кваліфікованої допомоги фахівців. А державна служба зайнятості має багато інструментів для виконання цієї задачі».

Також в рамках заходу було організовано Ярмарок, на якому учасники проекту представили глядачам та журі свої напрацювання у формі туристично-сувенірної продукції та інсталяцій, адже з травня 2016 року учасниками було багато зроблено: визначали туристично-привабливі об’єкти дослідження та складали туристично-екскурсійних маршрути у районах та містах; вивчали та збирали матеріали згідно з цими маршрутами; організовували літні експедиції за маршрутами з відвідуванням визначених об’єктів з метою їх фотографування та відео зйомки; розробляли PR-кампанії власного екскурсійного маршруту та туристичних об’єктів тощо. Зрозуміло, що все це потрібно було не тільки віднайти, але й вміло презентувати.

Подяками голови Херсонської обласної державної адміністрації було відзначено кращих координаторів проекту у містах та районах – з числа працівників центрів зайнятості, фахівців дитячих бібліотек та педагогічних працівників – організаторів обласного проекту.

Переможці були визначені та нагороджені у кожній номінації. Гран-прі інноваційного проекту «Обласний профіквест «В долонях степу і Дніпра» за підсумками роботи протягом дії проекту (2016-2017 рр.) здобула команда Скадовського району, – саме цій команді було вручено кубок головного призу та сертифікат на поїздку до Львова.