Україна отримує озброєння перемоги

2 года назад 0

Україна  продовжує отримувати важке озброєння натівського зразка. Приміром, на передовій наші війська вже використовують три види 155-мм артилерії, написав 28 травня у Facebook міністр оборони Олексій Резніков.

«На передовій вже успішно працюють три види 155-мм артилерії – гаубиця М777, гаубиця FH70, САУ CAESAR. Уявити це ще в березні було просто нереально. Але сьогодні це вже реальність… Радий повідомити новину – парк артилерії 155-мм калібру поповнюється. В Україну вже надійшла самохідна артилерійська установка (САУ) М109 однієї з модифікацій», — написав міністр.

Він   також повідомив, як уже буквально днями зміцнюватимуть захист від можливої атаки з Чорного моря.

«Берегова оборона нашої держави не просто буде посилена ракетами Harpoon – їх будуть застосовувати підготовлені українські команди. Упевнений, що бойове братство гарпунів та наших Нептунів допоможе звільнити та знову зробити наше Чорне море безпечним, у тому числі – надійно захистити нашу Одесу», – наголосив Олексій Резніков.

І потік надходжень зброї стає все інтенсивнішим. Міністр оборони серед потужних засобів вогневого ураження також назвав  більше 100 американських БПЛА різних типів, допомога яких на полі бою часто стає просто вирішальною. 

«Водночас треба усвідомлювати: за останні півтора місяці, наприклад, ми отримали більше артилерійських снарядів зразка НАТО, ніж є в досяжності снарядів радянських зразків! Головне – ми вже отримали більше, ніж можуть зробити протягом шести місяців всі дружні заводи дружніх країн, де залишилися лінії з виробництва боєприпасів радянського типу. І отримаємо ще», – запевнив Резніков.

Про те, як доставляють в Україні зброю зі США,  цього ж дня, 28 травня, повідомив і речник Пентагону Джон Кірбі:

«Навіть коли ми робимо список та шукаємо джерела, у транспортному командуванні Збройних сил США вже планують рейси. Вони вже думають: «Якщо зброя надходитиме з бази X у США, то що потрібно зробити, щоб переконатися, що у нас є літаки, аби якомога швидше доставити її туди», – зазначив Кірбі.

Джон Кірбі також уточнив, що час на транспортування зброї в Україну змогли скоротити до  48 годин.

«Не 48 годин, аби дістатися до України, а 48 годин, щоб  доставити до регіону. Це є просто неймовірна швидкість», – радіє Кірбі.

Раніше ЗМІ повідомляли, що з  лютого США поставили Україні майже 24 тисячі тонн військової техніки та боєприпасів. Важкі транспортні літаки – військові й зафрахтовані Пентагоном — зробили 486 рейсів до Європи. Окрім того, використали 20 кораблів, 50 залізничних складів та 1,5 тис. трейлерів.