Україна стане членом ЄС за 5 років

2 года назад 0

У таку перспективу вірять майже 70% українців. Про це свідчать результати опитування соціологічної групи «Рейтинг», пише «Європейська правда».

П’ятирічну перспективу вступу до ЄС вважають реальною 69% респондентів. При цьому, 40% переконані, що таке станеться у найближчі 1-2 роки, 29% – упродовж терміну до 5 років. 

Ще 14% впевнені, що Україна стане членом ЄС за 5-10 років, 3% – за 10-20 років. Лише 7% не вірять, що Україна будь-коли стане повноправним членом Європейського Союзу.

У випадку референдуму про вступ України до Європейського союзу, «за» проголосували б 87% опитаних, проти – лише 4% і 8% не віддали б свої голоси.  Підтримка вступу до ЄС одностайна серед представників усіх макрорегіонів та вікових груп. Соціологічна група також повідомляє:

«Опитування проводилося 18-19 червня серед 1200 повнолітніх українців методом CATI (телефонні інтерв'ю з використанням комп'ютера) по всій території країни, крім тимчасово окупованих територій Криму і Донбасу та територій, де на момент опитування був відсутній український мобільний зв’язок. Помилка репрезентативності дослідження складає не більше 2,8%».

Нагадаємо, Єврокомісія вже рекомендувала надати статусів кандидатів на вступ до ЄС Україні і Молдові.  Остаточне рішення приймуть на саміті лідерів ЄС, який відбудеться 23-24 червня.