Україна зупинила наступ ворога, який на деяких напрямках переважав у силі вдесятеро

2 года назад 0

Збройні сили України та інші сили оборони зупинили і стримують наступ ворога, який на деяких напрямках переважав нас в особовому складі і техніці в 10 разів.

Про це сказав бригадний генерал, заступник начальника Головного оперативного управління Генерального штабу Збройних сил України Олексій Громов на пресконференції у Медіацентрі Україна — Укрінформ. 

«Збройні сили України разом з іншими складовими силами оборони на даний час зупинили та стримують наступ збройних сил російської федерації. Збройних сил, які переважали на окремих напрямках в 10 разів не тільки в особовому складі підрозділів, а й в озброєнні та військовій техніці», — сказав Громов.

На його переконання, це стало можливим завдяки реагуванню на критичне збільшення загрози з боку росії, а також веденню активної маневрової оборони.

Військові завчасно провели кризові планування застосування Збройних сил України разом з іншими складовими сил оборони. Крім того, було проведено заходи з поповнення військ запасами ракет, боєприпасів, матеріально-технічних засобів, військово-технічного майна, додав бригадний генерал.

Також, за словами Громова, було проведено додаткове розгортання навчань нових угруповань із залученням сил та засобів ЗСУ та інших сил на тих напрямках, які мали найбільші загрози. Бригадний генерал зауважив, що було здійснено перегрупування сил протиповітряної авіації, а також перебазування нашої авіації на польові аеродроми за добу до початку збройної агресії.

«Завдяки проведеним заходам та мобілізації всього українського народу ми зірвали плани противника щодо блискавичного блокування Києва, захоплення Харкова, Миколаєва, Одеси, Чернігова, Сум. Змусили противника відмовитися від своїх агресивних планів, зосередити сили на одному з напрямків», — сказав Громов.

За його словами, нині найінтенсивніші бойові дії відбуваються на Лиманському напрямку. В районі Харкова ворог після невдалої спроби здійснити оточення міста перейшов до оборони. Зазнавши невдачі на Ізюмському напрямку, перейшов до оборони та веде стримувальні дії, а також перекидає свої сили на Луганський напрямок.

Внаслідок активних бойових дій щодо звільнення окупованих територій у Херсонському та Мелітопольському напрямах противник перейшов до оборони і наразі веде стримувальні дії, сказав бригадний генерал.