Українці мріють побудувати ще один суперлітак “Мрія”

2 года назад 0

Україна не залишає намірів побудувати ще один великий літак “Мрія”.

Про це, зокрема, президент Володимир Зеленський повідомив під час онлайн-зустрічі з українськими студентами в четвер, 19 травня, передає Інтерфакс-Україна

Він нагадав, що свого часу, ще у 2020 році, була ідея збудувати другий екземпляр унікального літака, але тоді забракло коштів.

"Ми хотіли збудувати його, нам треба було $800 млн. Я звертався до президента Туреччини з пропозицією побудувати другу "Мрію", але грошей ми не знайшли", — сказав з цього приводу Зеленський.

"Але в цьому випадку це питання не грошей, це питання амбіцій. До нас звертався "Укроборонпром", колектив "Антонова". Це питання іміджу нашої держави та всіх загиблих чудових професійних льотчиків, які загинули на цій війні", — наголошує президент.

Володимир Зеленський назвав українських льотчиків "героїчними людьми".

"Скільки вони зберегли життів людей, що залишилися в Маріуполі, особливо на "Азовсталі". Скільки льотчиків віддали своє життя, щоб привезти туди все, починаючи зі зброї, закінчуючи водою. І скількох поранених вони звідти забрали. Велика кількість цих людей героїчно загинула", — сказав президент.

"Побудувати "Мрію" заради пам'яті героїв – правильна державна позиція", — резюмував Зеленський.

Додамо, що найбільший у світі транспортний літак "Мрія" був зруйнований під час боїв за аеропорт "Гостомель" наприкінці лютого 2022 року.