“Українські в’ялені помідори” переїжджають з Чорнобаївки

2 года назад 0

Ще до початку повномасштабної війни Чорнобаївка славилась своїми в’яленими томатами, повідомляє SEEDS.

Виготовляє їх Андрій Бігленко під ТМ “Українські в’ялені помідори”. Через бойові дії підприємцю довелось тимчасово покинути домівку і наразі він шукає місце, куди зможе перенести виробництво.

На рік підприємство випускало 20-25 тис. баночок продукції, переробляючи від 30 до 40 тонн помідорів, які закуповували в Херсонській області, пише AGRI-GATOR. Зараз Андрій Бігленко шукає регіон, де можна було б закуповувати стільки ж томатів. Саме там і планує розмістити виробництво. Наразі власник крафтового бренду розглядає Одеську та Миколаївську області.

“Ми хочемо відновити виробництво, зі мною моя команда — моя сім’я. У цю справу вкладено дуже багато часу, розуму та інвестицій, тому втрачати нічого не хочеться. У Чорнобаївці зараз залишилось все: обладнання, сировина, готова продукція, наш будинок і всі речі. Все, що можна було використовувати зараз для виробництва. Я дуже сподіваюсь, що нікуди воно звідти не дінеться. У нас же є знання та досвід. Мінімальні інвестиції — 500 тис. грн, щоб побудувати заново цех, пройти сертифікацію, придбати мінімальне обладнання, мати оборотні кошти. Якщо виходити за межі сімейного бізнесу, то інвестиції у виробництво складуть від 3 млн грн”, – розповідає Андрій Бігленко.

Наразі головне завдання виробника – знайти місце для підприємства поблизу місць масового виробництва помідорів, оскільки транспортування на великі відстані псує якість томатів та робить більшою собівартість виготовлення в’ялених помідорів.