З 19 грудня запрацює Програма надання допомоги «єПідтримка»

2 года назад 0

Сьогодні, 13 грудня, під час селекторної наради яка відбулася під керівництвом голови Херсонської облдержадміністрації Геннадія Лагути, обговорювали впровадження програми Президента України «єПідтримка» на Херсонщині.

Програма Президента України «єПідтримка», акцентує прес-служба облдержадміністрації, спрямована на підтримку малого та середнього бізнесу, який постраждав від пандемії та стимулювання процесу вакцинації. Згідно з програмою, повністю вакциновані українці отримають через портал або застосунок Дія одну тисячу гривень на вичерпний перелік послуг. Зокрема, за ці кошти можна придбати абонемент у спортзал чи фітнес-клуб, відвідати кінотеатр, театр, музей або купити квитки для подорожей країною – на внутрішні авіа та залізничні рейси. Обов’язковою вимогою участі громадян у Програмі є наявність «зеленого сертифікату», підтвердженого у мобільному застосунку Дія.

За словами директора Департаменту розвитку економіки Юлії Кривчик, людина, яка бажає взяти участь у Програмі, в Дії обирає послугу «єПідтримка», проходить перевірку на відповідність встановленим критеріям, відкриває віртуальний рахунок в онлайн-банку, отримує на нього гроші та витрачає їх на покупку послуги у суб’єкта господарювання, що бере участь у Програмі.

«Програма дозволить здійснити підтримку сфер діяльності, які постраждали від карантину більше за інших, а саме: заклади культури, заклади оздоровчого спрямування і внутрішні пасажирські перевезення. У подальшому планується збільшити перелік сфер діяльності. Термін дії Програми становитиме 1 рік, повноцінно вона запрацює з 19 грудня», -зазначила Юлія Кривчик.

Щодо відбору підприємств-учасників Програми.

До неї планується залучити підприємства будь-якої форми власності, що є резидентами України, юридичні особи та фізичні особи-підприємці. Для участі підприємствам потрібна наявність платіжного терміналу або онлайн точки продажів, відповідність основній діяльності та MCC-коду, перелік яких буде визначено постановою КМУ. Додаткової реєстрації для компаній для участі в програмі не потрібно. МСС код – це код, який закріплюється за платіжним терміналом банком, використовується для класифікації бізнесу за видами товарів або послуг, які він надає.