З наступного тижня в Генічеській громаді почнуть нараховувати бюджетні виплати

2 года назад 0

У Генічеській громаді з перших днів склалася чи не найскладніша ситуація з бюджетними виплатами.

Про це повідомив в.о. голови Херсонської ОВА Дмитро Бутрій під час спільної онлайн-пресконференції Медіа-центрів “ІРС-Херсон” та «ІРС-Генічеськ».

Керівництво залишило громаду, через що були втрачені електронні ключі.

“Була можливість вийти тим людям, які розпоряджалися електронними ключами, але, з незрозумілих причин, так не сталося. Ми шукали варіанти як можна це відновити, і на одній із нарад Президент почув, дав команду й ми створили Генічеську міську військову адміністрацію” — повідомив Дмитро Бутрій.

Керівником адміністрації призначили Євгена Радіонова, заступника голови Чорнобаївської територіальної громади. Його вдалося вивезти на підконтрольну територію, він 15 днів був у полоні.

“Залишається багато бюрократичних та кадрових питань. Більшість членів виконавчого комітету Генічеської територіальної громади під підозрою в колаборації. Але сьогодні створено мінімальний склад керівництва, який потрібен, отримані всі необхідні ключі, токени й вже наступного тижня буде можливим проведення платежів” – повідомив в.о. начальника Херсонської ОВА.

За словами пана Дмитра, є ще одна неприємна ситуація: на рахунках Генічеської територіальної громади, як виявилося, дуже мало коштів.

“Попередньо є інформація, що керівництво громади провело розрахунки з комунальними підприємствами. Але це вже робота правоохоронних органів і вони встановлять, чому так відбувалося” – додав Бутрій.