За держзраду на 6 років із конфіскацією майна ув’язнили експрацівницю слідчого ізолятора Херсона

7 месяцев назад 0

Малиновський районний суд міста Одеси визнав винною в держзраді колишню оперуповноважену по боротьбі з незаконним обігом наркотичних засобів ДУ «Херсонського слідчого ізолятору» та призначив їй покарання 6 років позбавлення волі з конфіскацією майна. 

Про це повідомила Херсонська обласна прокуратура.

За даними ЦЖР, обвинувачена – 33-річна Ірина Полєхова.

Доведено, що жінка під час тимчасової окупації Херсона, порушуючи присягу працівника правоохоронного органу, перейшла на бік ворога. Вона обійняла посаду «старшого оперуповноваженого» в незаконно створеному «Слідчому ізоляторі № 1».

“Фактично своїми діями вона сприяла функціонуванню псевдоправоохоронного органу на тимчасово окупованій території та утвердженню політики держави-агресора”, – йдеться в дописі.

Зазначається, що до набрання вироком законної сили жінка утримуватиметься під вартою.

Суд Одеси визнав винною в колабораціонізмі мешканку села Дудчани Нововоронцовського району Херсонської області. Минулого року у вересні вона взяла участь у проведенні в селі псевдореферендуму.

У Центральному районному суді м. Миколаєва ув'язнили 58-річного мешканця Херсону, який через Telegram систематично надавав росіянам інформацію про дислокацію та переміщення підрозділів ЗСУ на території Херсона.