За добу армія РФ випустила по Херсонщині 28 авіабомб. Особливо зосередилася на окупованих Кринках

5 месяцев назад 0

За 6 грудня російські війська завдали чотири авіаудари із застосуванням 28 керованих авіабомб з акцентом на окуповане село Кринки та лівобережжя.

Про це повідомили Сили оборони півдня України.

“У зоні відповідальності Сил оборони півдня ворог продовжує ущільнення своєї оборони та тиск бомбардуваннями з використанням КАБ різної потужності”, – ідеться в дописі.

Також зазначається, що російські військові двічі застосували FPV-дрони, а також скинули з безпілотників 11 осколкових боєприпасів на села Михайлівка та Кізомис Херсонської області. Про поранених не повідомляється. Проте пошкоджені приватний будинок та цивільні автівки. 

“Сили оборони утримують та зміцнюють свої позиції на лівобережжі Дніпра, продовжують контрбатарейну боротьбу та завдають вогневі ураження по позиціях і по тилах противника”, – написали на каналі військових.

Від жовтня в американському Інституті вивчення війни звітують про успіхи ЗСУ на лівобережжі, зокрема, поблизу Кринків. 

У середині листопада окупаційний голова Херсонщини Володимир Сальдо опублікував допис, у якому прокоментував присутність українських військових на лівобережжі Херсонщини біля Кринків. В Офісі Президента України теж це підтвердили.