За добу поліцейські вилучили у жителів області вибухову речовину та набої

4 года назад 0

У Бериславський відділ поліції надійшло повідомлення, що житель міста гуляє по вулиці і може носити з собою тротил. Працівники поліції встановили особу цього чоловіка. Ним виявився 40-річний місцевий житель, раніше судимий за наркозлочини. Під час поверхневого огляду поліцейські виявили у нього в кишені предмет, схожий на тротил. Чоловік пояснив, що вибухову речовину нібито знайшов минулого року на березі Дніпра і зберігав для подальшого продажу або обміну. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Херсонської області.

Речовину поліцейські вилучили та направили на дослідження. За даним фактом відкрите кримінальне провадження за ст.263 «Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами» Кримінального кодексу України.

Того ж дня в одному з сіл Чаплинського району працівники поліції складали адміністративні матеріали у відношенні 20-річного чоловіка, який розпивав алкогольні напої у громадському місці. Під час поверхневого огляду в кишені його куртки виявили набої різного калібру. Чоловік пояснив, що знайшов патрони на околиці села, коли шукав металобрухт. Нині набої вилучені та направлені на дослідження. За даним фактом відкрите кримінальне провадження.