За два останні тижні знищено більше 80 офіцерів армії рф

2 года назад 0

Прикметно, що серед них аж 10 полковників. Таку статистику приводить російська служба ВВС. 

Там пояснюють, що спираються лише на підтверджені повідомлення про загибель, тому зібрані дані не відображають реального рівня втрат. Але, на відміну від інших оцінок кількості загиблих, їхня оцінка базується на тисячах конкретних історій.  

В останні три місяці частка офіцерів серед загальної кількості загиблих військових поступово знижувалася з 20% (у березні та квітні) до 17% у червні та липні. Наразі знову виразна тенденція зростання втрат серед командної ланки російської армії. Це може бути пов’язане з надходженням в Україну високоточних артилерійських систем, включно з американськими реактивними системами залпового вогню HIMARS. Завдяки сучасній зброї Київ може завдавати більш точних ударів по командних пунктах, блокпостах і тилових позиціях російської армії. 

Серед загиблих офіцерів вирізняються військові льотчики. Це штучні фахівці та еліта будь-якої армії. Підготовка одного льотчика-снайпера може зайняти від 15 до 17 років і коштує 12-14 мільйонів доларів, констатує BBC. За 5 місяців війни рф втратила щонайменше 50 військових льотчиків. З них 80% – це втрати екіпажів бойових літаків. Щонайменше п’ятеро загиблих пілотів мали вік за 50 років. Декотрі з них повинні були піти у відставку ще кілька років тому. Участь їх  у бойових вильотах може свідчити про нестачу молодої генерації кваліфікованих і мотивованих пілотів.

Нагадаємо, за даними Генштабу Збройних сил України, кількість  російських військових, що загинули, на 23 липня перевищила 39 тисяч. Ще 240 росіян поповнили лави «200-х» 22 липня. «Найбільших втрат ворог зазнав на Краматорському, Криворізькому й Бахмутському напрямках. Дані уточнюють», – йдеться в повідомленні.