За колабораціонізм судитимуть жительку Рівного Генічеського району на Херсонщині

6 месяцев назад 0

Прокурори направили до суду обвинувальний акт стосовно жительки Рівного Генічеського району за фактом колабораційної діяльності.

Про це повідомила Херсонська обласна прокуратура.

Слідством встановлено, що жінка в червні 2022 року добровільно пішла на співпрацю з ворогом та очолила створене окупантами «Рівненське територіальне управління Генічеської військово-цивільної адміністрації».

“На псевдопосаді вона виконувала адміністративно-господарські та організаційно-розпорядчі функції. Вела облік комунального майна, забезпечувала функціонування комунальних установ та закладів за російським законодавством, керувала демонтажем із будівель табличок українською мовою тощо”, – йдеться в дописі.

У липні 2022 року особисто провела агітаційну зустріч із працівниками Рівненського ліцею.

Імовірно, судитимуть Ларису Зембатову 21 листопада 1961 року народження.

Дії 61-річної Зембатової кваліфіковано за ч. 5 ст. 111-1 ККУ – передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 10 до 15 років із позбавленням права обіймати певні посади та з конфіскацією майна або без такої.

Лариса Зембатова. Фото База зрадників Херсона

Раніше ми писали, що прокурори оголосили їй підозру.

Нагадуємо, судитимуть трьох окупаційних голів на Херсонщині за фактом колабораціонізму: Оксану Довбню, яка очолила Тавричанку, Романа Назарова, який очолив Малокаховку й Вікторію Целорунго, що очолила Кардашинку.