За колабораціонізм судитимуть незаконного голову Миролюбівки на Херсонщині

6 месяцев назад 0

Прокурори скерували до суду обвинувальний акт щодо жителя Херсонщини за фактом колабораційної діяльності. Йому загрожує ув’язнення від п’яти до десяти років із конфіскацією майна.

Про це повідомила Херсонська обласна прокуратура.

Слідство встановило, що в червні 2022 року обвинувачений пішов на співпрацю з окупаційною владою та незаконно обійняв посаду голови Миролюбівки Білозерської громади.

На цій посаді чоловік виконував адміністративно-господарські та організаційно-розпорядчі функції, сприяв утвердженню окупаційної влади, йдеться в повідомленні.

Також правоохоронці стверджують, що він займався добором працівників у незаконно створений орган влади, захоплені комунальні установи та навчально-освітні заклади. 

Крім того, чоловік проводив зібрання з місцевим населенням, під час яких закликав людей виїжджати на лівобережжя Херсонщини.

Імовірно, йдеться про Олександра Лікуновича.

Нагадуємо, судитимуть за колабораціонізм херсонку, яка обійняла окупаційну посаду “завідувачки відділу координації питань демографічної та сімейної політики” в незаконно створеному “Департаменті молодіжної політики, сім’ї та спорту”.

За колабораціонізм судитимуть 56-річну жінку, яка під час окупації Херсона працювала бухгалтеркою в захопленому російськими військами закладі.