За несплату аліментів більше року їх сума зросте на 30%

6 лет назад 0

У Міністерстві юстиції запропонували посилити санкції проти тих батьків, які не сплачують аліменти. Так, за несплату аліментів більше року їх суму планують збільшити на 30%. За заборгованість у 2 роки – на 50%, більше 3 років – сума зросте удвічі.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Мін’юсту, передає «ЗіБ».

Відповідні зміни містить черговий законопроект щодо захисту прав дітей, представлений Міністерством для обговорення напередодні на круглому столі у Верховній Раді.

«Окрім цього, планується запровадити механізм звільнення дитини від обов’язку утримувати непрацездатних батьків, якщо ті не виконували обов’язку щодо сплати аліментів до її повноліття більше 3 років» , – інформує прес-служба Міністерства.

Також посилять санкції стосовно тих батьків, які не виконуватимуть приписані суспільно корисні роботи. Зокрема, після ухвалення законодавчих ініціатив таких боржників очікує притягнення до кримінальної відповідальності.

Як зазначили в Міністерстві, новацією стане і запровадження норми, за якою діти, так само як і батьки, матимуть право на частку спільного майна колишнього подружжя.