За посягання на життя лікарів загрожуватиме довічне ув’язнення — проект

4 года назад 0

Ситуація із пандемією змусила законодавців подумати про безпеку лікарів та фармацевтів від злочинних посягань. Їх пропонують поставити на один щабель за рівнем захисту із представниками влади та журналістами. Про це повідомляє "ЗіБ".

Для цього проект «Про внесення змін до Кримінального кодексу України» (№3440) передбачає доповнити КК трьома новими статтями із аналогічними за рівнем суворості санкціями.

Так, за вбивство або замах на вбивство медичного або фармацевтичного працівника при виконанні обов’язків мінімальне покарання становитиме 9 років тюрми, а максимальне — пожиттєве ув’язнення (ст.348-2). Захоплення їх в якості заручників матиме наслідком від 8 до 15 років позбавлення волі (ст.3492).

За погрози на адресу людей у білих халатах зловмисник може опинитися за ґратами на строк до 2 років. Якщо ж він заподіє навіть легкі тілесні ушкодження, то мінімальним покаранням буде 3 роки тюрми.

При цьому кримінальна відповідальність за посягання на життя медичного або фармацевтичного працівника наставатиме вже із 14 років.