«Займатися відкриттями, від яких завмирає весь світ – це дуже круто», – Василь Зеленчук привітав учасників еко-хакатону

5 лет назад 0

У Херсонському державному аграрному університеті стартував Всеукраїнський екологічний хакатон «X Reality Ecological Hack – 2019».



Еко-хакатон – це не тільки корисне дозвілля, а й професійна практика. Він націлений на створення та визначення кращих екологічних проектів та екологічних рішень в галузі сільського господарства. Хакатон орієнтований на учнівську молодь, що займається у гуртках, інших творчих учнівських об’єднаннях закладів загальної середньої та позашкільної освіти.

Учасників конкурсу особисто привітав перший заступник голови Херсонської обласної ради Василь Зеленчук.


«Дорогі діти, ви приїхали з усієї України і є найрозумнішими та найталановитішими. Ви – майбутні науковці та дослідники. Займатися відкриттями, від яких завмирає весь світ – це дуже круто. Впевнений, за вами стоять колосальні винаходи. Тож, бажаю, щоб ваші досягнення приносили користь Батьківщині, а вам – задоволення», – зазначив перший заступник голови Херсонської обласної ради та зізнався, що по-хорошому заздрить молодим науковцям, адже вони – творці світових відкриттів у майбутньому.

Успіхів у змаганнях конкурсантам побажали директор Департаменту освіти, науки та молоді Херсонської обласної державної адміністрації Євген Криницький, ректор Херсонського державного аграрного університету Юрій Кирилов та інші поважні гості.


Екологічний хакатон проходитиме протягом трьох днів. За цей час команди шукатимуть унікальні рішення проблем за 10 темами, серед яких: «Нові технології вирощування сільськогосподарських культур», «Захист рослин», «Біо-препарати і органічні добрива», «Отримання енергії з відходів сільськогосподарського виробництва», «Смарт-технології в сільськогосподарському виробництві» тощо.

Окрім мозкового штурму, організатори заходу (Національний еколого-натуралістичний Центр учнівської молоді, комунальний заклад «Центр еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді» Херсонської обласної ради, Хмельницький обласний еколого-натуралістичний Центр учнівської молоді) приготували для учасників еко-хакатону сюрпризи – навчально-пізнавальні екскурсії, подорож по річці Дніпро, цінні подарунки.