Законопроєкт «Про медіа» у першому читанні підтримала Верховна Рада

2 года назад 0

За нього сьогодні проголосували 179 депутатів від «Слуги народу», 6 – від «Батьківщини», 12 – «Платформа за життя і майбутнє», 7 – Партія «За майбутнє», 12 – «Довіра», 12 – «Відновлення» та 5 позафракційних. «Європейська Солідарність» і «Голос» не голосували за проєкт.

А напередодні,  29 серпня, 34 народні депутати з п’яти фракцій та позафракційні обранці закликали  спікера зняти з розгляду  найближчого засідання Ради  законопроєкт. Це, на їх переконання, потрібно для того, щоб гуманітарний комітет ще раз його розглянув й усунув «усі небезпеки розмінування культурного кордону з Росією».

Національна спілка журналістів України ще раніше теж закликала владу зняти з розгляду законопроєкт «Про медіа». Проти ухвалення цього законопроєккту публічно виступили більше 100 редакцій медіа і зібрали підписи під відповідною заявою.

3і 170 сторінок законопроєкту «Про медіа» зобов’язання перед Євросоюзом щодо аудіовізуальних послуг викладені лише в двох розділах, а основний масив тексту описує нові сумнівні норми регуляції роботи журналістів і ЗМІ в Україні.

Законопроєкт «Про медіа» об’єднав проти себе журналістів, а кожен його адвокат носитиме тавро «Ворог преси», заявили в Національній спілці журналістів.