Заповідники Херсонщини відвідали на 15,3% туристів більше, ніж торік

3 года назад 0

Кількість екскурсантів, які відвідали об’єкти природо-заповідного фонду Херсонщини, цьогоріч становила близько 175 тисяч осіб, що на 15,3% більше, як порівняти з 2019-м.

Про це повідомляє управління туризму та курортів Херсонської ОДА.

«Не є секретом, що основною туристичною дестинацією Херсонщини є морське узбережжя. Основна кількість туристів приїздить до Чорного та Азовського морів з метою оздоровлення. Однак Херсонщина має ще одну вагому перевагу, що приваблює туристів, – це 2 біосферні заповідники («Асканія-Нова», «Чорноморський») та 5 національних природних парків («Джарилгацький», «Нижньодніпровський», «Азово-Сиваський», «Олешківські піски» та «Кам’янська Січ»). Згідно з інформацією, наданою адміністраціями об’єктів природо-заповідного фонду, кількість екскурсантів цього року становила близько 175 тис. осіб, що на 15,3% більше, ніж торік. Це найбільша кількість гостей за всю історію відвідування вищевказаних об’єктів», – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що біосферний заповідник «Асканія-Нова» ім. Фальц-Фейна – найбажаніше місце відвідування 2020 року. Цьогоріч кількість охочих побувати у заповіднику була у декілька разів більшою за фізичні можливості відвідування об’єкту природоохоронної території, що приносило певний дискомфорт гостям. Така ситуація спостерігалася в основному у вихідні дні, у будні заповідник можна було відвідати безперешкодно, повідомляє управління туризму. Екскурсії в степ були розписані на кілька місяців вперед.

Таку зацікавленість пояснюють багаторічною промоцією заповідника туристичними фірмами, блогерами та представниками влади.