Завідувачці ясел-садка № 37 тетяні аббасовій загрожує до 12 років в’язниці

12 месяцев назад 0

СБУ 30 березня повідомила підозру завідувачці Херсонського ясел-садка №37 Херсонської міської ради тетяні аббасовій. Про це йдеться в документі, оприлюдненому на сайті Офісу Генпрокуратури.

“Запроданка впроваджувала «російські стандарти освіти» в дошкільному закладі, насильницьки насаджувала російську мову в спілкуванні та в діловодстві, розробляла й затверджувала «посадові інструкції», створювала так звані «творчєскіє группи» та призначала їх «керівників», – зазначається в підозрі.

Також аббасова надала вказівку прибрати в дошкільному закладі українську символіку та розмістила державний прапор рф, портрет владіміра путіна і грамоти від місцевих гауляйтерів.

А 30 серпня 2022 року вона встановила в садочку пропускний режим, щоби не допускати на робочі місця проукраїнських співробітників. Також вона займалася підбором «кадрів» і виплачувала їм заробітну плату в російських рублях.

Запроданці загрожує до 12 років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади на строк від 10 до 15 років.

Раніше ми повідомляли. що двох жительок Херсонщини за участь у “псевдореферендумі” засудили до 5 років позбавлення волі.