Земельні відносини та екологія – питань до розгляду на сесії Херсонської обласної ради стає більше

6 лет назад 0

25 питань порядку денного розглянула постійна комісія обласної ради з питань земельних відносин та екології. Під головуванням депутата облради Сергія Рибалка члени комісії заслухали проект змін до обласного бюджету на 2018 рік, інформацію про виконання обласного бюджету за перше півріччя – «бюджетні» питання, що обов’язково будуть винесені на розгляд чергової сесії Херсонської обласної ради.

Крім того, депутати у сесійній залі розглянуть також перейменування об’єктів природно-заповідного фонду місцевого значення. Дане питання буде розглянуто з метою виконання вимог Закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки». До того ж, на розсуд депутатського корпусу буде винесено й питання про погодження надання надр у користування комунальному підприємству «Виробниче управління водопровідно-каналізаційного господарства міста Херсона» з метою геологічного вивчення, у тому числі дослідно-промислової розробки питних підземних вод Північно-Комишанської ділянки.

Підтримали члени комісії також проект звернення депутатів Херсонської обласної ради до Верховної Ради України щодо прискорення прийняття проекту Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо передачі права власності фермерським господарствам на земельні ділянки, надані засновникам таких господарств у постійне користування, довічне успадковувань володіння для створення та/або ведення фермерського господарства (селянського (фермерського) господарства від 5 квітня 2018 року №8236.

Нагадаємо, остаточні рішення будуть прийняті депутатами під час чергової сесії обласної ради, яка відбудеться 12 жовтня.