Зґвалтували 16-річну та 78-річну: Вілкул про звільнені села Херсонщини

2 года назад 0

Військова адміністрація Кривого рогу продовжує відновлювати мирне життя у звільнених селах Херсонщини. При цьому відкриваються все нові злочини, які вчиняли окупанти по відношенню до мирного населення. 

Про це розповів під час брифінгу начальник ВА Кривого Рогу Олександр Вілкул:

“Є новини, від яких кров холоне у жилах. Відновлюючи мирне життя у звільнених селах Херсонської області, якими ми зараз займаємось, ми дедалі більше стикаємося зі страшними історіями. Такими, наприклад, як зґвалтування 16-річної вагітної дівчини та 78-річної бабусі в одному із сіл на інгулецькому напрямку. Це те, чому ніколи не буде прощення”.

У Мар’янському Криворізького району, вчора російські військові розстріляли човник, який віз евакуйованих з Херсонщини:

“Приблизно о 10-й ранку орки на березі Каховського водосховища біля бази відпочинку «Світанок» у Мар'янському Криворізького району розстріляли човен, який плив з боку Первомаївки Херсонської області для того, щоб евакуювати людей з окупованої частини Херсонської області. Розстріляли на воді "Градами". На відстані 70 метрів від берега. У човні було 14 людей. Троє діток та 11 дорослих. Двоє дорослих чоловіків та жінка загинули одразу. Дитина 13-ти років померла трохи пізніше. Семеро людей у ​​лікарні та двоє зникли безвісти. Це був сьомий рейс цього човна. Покидьки! Добре знали, що там мирні люди. Та розстріляли їх ракетами. Просто через те, що вони хотіли вижити”.