Золото й срібло вибороли херсонські спортсмени на Європейських іграх у Мінську

5 лет назад 0

Одну золоту та дві срібних медалі вибороли наші спортсмени на Європейських іграх, які проходили в Мінську. Міжнародні змагання вже вдруге збирають атлетів зі всієї Європи і є своєрідним відбірковим етапом перед Олімпіадою, що проходитиме наступного року у Токіо. Потягом 9 днів 4000 конкурсантів із 50 країн розіграли між собою 200 комплектів нагород з 23-х спортивних дисциплін, а також ліцензії на наступні Олімпійські ігри. З високими результатами херсонських призерів урочисто привітали перші особи області.

Українська збірна налічувала 198 спортсменів і за кількістю медалей посіла третє місце, здобувши 51 нагороду. Попри накал спортивних пристрастей та високу конкуренцію херсонець Андрій Проценко взяв висоту 2,24 метри. Завдяки цьому команда України посіла першість у командному заліку обігнавши Білорусь та Німеччину. З журналістами Андрій Проценко поділився своїми спортивними амбіціями.

Херсонські стрибуни на батуті зупинилися за крок від «золота». Микола Просторов у парі з Антоном Давиденком здобули «срібло», поступившись переможцям на одну десяту бала.

Зараз спортсмени будуть відпочивати та відновлюватися після змагань. Херсонські призери та їх тренери отримали грошові винагороди.