Зроблено перші кроки щодо організації і проведення форуму «АГРОПОРТ-2018»

6 лет назад 0

Відбулось перше засідання організаційного комітету з питань підготовки та проведення в області у 2018 році форуму «АГРОПОРТ-2018». В комітеті нараховується близько 50 учасників серед яких фахівці ОДА, фермери, депутати обласної ради, підприємці та ректори університетів під головуванням заступника голови ОДА Євгена Рищука.

Цього року на Херсонщині 26-28 липня на території Міжнародного аеропорту «Херсон» відбудеться форум «АГРОПОРТ-2018», який охопить весь потенціал агропромислового комплексу південного регіону.

На якісну і плідну роботу сподіваються всі учасники організаційного процесу, тому обговорено загальну концепцію Форуму, яку презентував Дмитро Титаренко, директор ТОВ «Авіабренд».

«Це буде не просто виставка техніки, а майданчик для обміну інформацією про технології, програми і новинки у галузі. А головне налагодження особистих зв’язків між фахівцями і підприємцями аграрної галузі», — зазначив Титаренко.

Так у програмі Форуму пройдуть семінари та воркшопи на тему актуальних напрямків АПК для півдня країни та логістичних питань, в тому числі річкових перевезень.

Відбудеться стратегічний форум під час якого будуть розглянуті інвестиції в агробізнес, іноземний досвід та проекти міжнародної технічної допомоги.

Окрім цього 10 кращих аграріїв і підприємців галузі отримають відзнаки під час заходу AGROPORT Awards Kherson.

Під час агропромислової виставки презентують передові та енергоефективні технології, переробка сількогосподарської продукції та послуги по супроводу бізнесу.

У цей час на земельних ділянках біля аеропорту відбудуться демо-покази: стаціонарний показ техніки, індивідуальні демонстрації і тест-драйви.

Євген Рищук, який анонсував цю подію ще минулого року переконаний, що це продовження роботи щодо створення інвестиційного клімату в області та розвитку АПК.

«Облдержадміністрація допомагає консолідувати бізнес та підприємців для презентації нашої області на всеукраїнському рівні. Роботи попереду багато, але переконаний, що успіх проведення заходу виправдає наші зусилля», — зазначив він.

Форумом вже зацікавились компанії з інших міст та навіть більше ніж форумом у Львові, який пройде у квітні цього року і презентує потенціал заходу країни.

Прес-служба Херсонської ОДА