ЗСУ вдалося на трасі до Олешок знищити кілька російських вантажівок – Сергій Братчук

5 месяцев назад 0

Силам оборони вдалося на трасі до Олешок знищити кілька вантажівок, які мали забезпечити провіантом та БК російські окупаційні війська.

Про це в прямому ефірі Медіаплатформи “Вгору” повідомив речник Української добровольчої армії “Південь” Сергій Братчук.

“Такі точні удари дуже болючі для російської армії, тому що знищення логістики,  пунктів управління, особового складу, бойової техніки – це те, що буде підточувати російські сили на лівому березі”, – сказав Сергій Братчук.

Він також нагадав, що одна з цілей Сил оборони на лівобережжі – відтіснити російську артилерію далі від берега, щоб правобережжя менше потерпало від обстрілів. 

Також речник Української добровольчої армії підтвердив, що ЗСУ не вистачає авіаційної підтримки.

“Ніхто не стане сперечатися з тим, що наші літаки змогли б відігнати ворожу тактичну авіацію на більшу відстань, ніж це є сьогодні. Ну і з керованими авіабомбами було б, можливо, трошечки легше”.

Раніше Сергій Братчук говорив, що села Кринки на лівобережжі Херсонщини фактично не існує, тому що армія РФ намагається знищити плацдарми, які утримують українські морські піхотинці. 

Аналітики Інституту вивчення війни писали, що українські військові перерізали дорогу Олешки – Нова Каховка щонайменше у двох районах.