70 тисяч росіян: експерт пояснив важливість лівого берега Херсонської області

3 месяца назад 0

Російські окупанти не вважають, що їм щось загрожує на лівому березі Дніпра в Херсонській області. ЗСУ важливо там утримувати позиції, але росіян в рази більше.

Військовий експерт Сергій Грабський заявив, що на Херсонському напрямку українські військові відтягують на себе 70 тисяч росіян.

"Це дуже багато. Під Авдіївкою воює 40 тисяч. Уявіть собі, якби на додачу до тих 40 ще щонайменше половина цього контингенту була перекинута, наскільки б ускладнилася ситуація Сході України",  –  експерт у коментарі 24 Каналу.

При цьому він вказав, що захисники України не тільки відтягують на себе росіян, але і не дають ворогові інтенсивніше обстрілювати правобережжя Дніпра.

"Утримуючи цю смугу, ми не даємо противнику можливість використовувати великокаліберні міномети. Ми певною мірою обмежуємо використання артилерійських систем проти мирного населення правого берега. Ця боротьба для нас має сенс" , – підкреслив Грабський.

За його словами, наразі немає ніякого сенсу говорити про наступ на цьому напрямку, але в майбутньому звідти можна буде проводити рейди для руйнування комунікації в тилу ворога.

Бої за Кринки — головні новини 6 лютого стало відомо, що українські військові підняли прапор України в Кринках на Лівому березі Херсонської області. 

Раніше військово-політичний оглядач Олександр Коваленко заявив, що для російських окупантів Кринки є дуже незручною локацією. 

При цьому екс-командир роти батальйону "Айдар" Євген Дикий порівняв успіх армії України на Лівому березі Дніпра в Херсонській області з подвигом 300 спартанців. За його словами, серед важливих плацдармів, підконтрольних ЗСУ, є не тільки Кринки.