Байден набрав 96% голосів на перших праймериз демократів

3 месяца назад 0

Президент США Джо Байден переміг на перших праймеріз Демократичної парії у Південній Кароліні в суботу, 3 лютого, повідомляє The New York Times.

Так, Байден набрав понад 116 тисяч голосів, що є 96,4% із усіх. Він значно випередив двох своїх головних конкурентів серед демократів — конгресмена Діна Філліпса та письменницю Маріанну Вільямсон. Представники Демократичної партії очікували, що на праймеріз голосуватимуть від 100 до 200 тисяч людей.

«Жителі Південної Кароліни знову висловилися, і я не сумніваюся, що ви знову поставили нас на шлях до перемоги на президентських виборах — і знову зробили Дональда Трампа невдахою», — сказав американський лідер.

Початок праймеріз і впевнена перемога у Південній Кароліні є символічною, оскільки саме цей штат у 2020 році висунув кандидатуру Байдена у президенти США.

У своїй заяві він відзначив темношкірих виборців, які становлять 26% жителів Південної Кароліни й значну частину електорату Демпартії у штаті. Як пише NYT, однією з цілей кампанії Байдена тут була довести, що ця частина виборців залишається відданою йому і готова проголосувати.

Перемога Байдена у Південній Кароліні стала першою офіційною перемогою на праймеріз. 24 січня він виграв праймеріз у Нью-Гемпширі, проте Демократична партія їх не санкціонувала. Це сталося завдяки кампанії прихильників Байдена, які внесли його до списку кандидатів.