Більше половини державних коштів на «єВідновлення» Херсонщина не використала, – голова облради

2 месяца назад 0

16 лютого мала відбутися позачергова сесія Херсонської обласної ради. Однак через відсутність кворуму (депутатів було менше, ніж треба), засідання не відбулося. Однак голова облради Олександр Самойленко (на фото) наполягає на необхідності роботи ради, він зупинився на декількох важливих темах.

Як розповіли депутати, які планували взяти участь у сесії, Олександр Самойленко анонсував надходження висновку профільного комітету Верховної Ради України щодо легітимності роботи обласної ради. За його словами, «буде поставлена жирна крапка у цьому питанні», рада має всі повноваження, щоб працювати, а депутати – контролювати роботу обласної адміністрації. Адже немає жодного рішення про ліквідацію ради, вона є легітимною, є членом Асоціації обласних та районних рад…

Самойленко навів шокуючу інформацію. За його словами, вперше за історії Херсонщини область повернула до бюджету 938 млн грн із 1,5 млрд грн, які держава виділила у 2023 році за програмою «єВідновлення». Виявилося, що в області немає достатньої кількості готових проєктів, які могли бути профінансовані за ці кошти.

Також Самойленко повідомив, що триває перезапуск роботи обласної територіальної виборчої комісії. Більшість партій вже подали своїх представників до її складу, а це означає, що нарешті рада може позбутися офіційно депутатів-зрадників, задовольнити заяви депутатів, які бажають скласти повноваження, і завести в раду, як каже Самойленко, «свіжу кров».

За інформацією депутатів, на сьогоднішньому засіданні передбачалося позбавити права участі в сесії ще трьох депутатів. Їхні прізвища не називали.

Як повідомляла «Гривна», у Херсонській облраді готові проєкти рішень про позбавлення права слова та участі в засіданнях двох депутатів-зрадників: Юрія Ковальова та Сергія Кульчиковського. Про це стало відомо зі звіту фракції "Слуга народу", який оприлюднено на сайті обласної ради. 

Наразі в Херсонській облраді лише три депутати-зрадники позбавлені права брати участь у роботі ради. Вони мають підозри від правоохоронних органів – це Булюк, Репілевський (старший) та Литвин.