Черевний тиф, евакуація і «гомосексуальна революція»: які фейки окупанти поширюють про Херсонщину

3 месяца назад 0

Дестабілізація ситуації на вільній від російських окупантів частині Херсонської області – одне з стратегічних завдань російських окупантів, для виконання якого використовується не лише військовий, а й пропагандистський інструментарій. Зокрема, розповсюджуються відомості про начебто наявність на деокупованій частині області серйозних проблем, які приховує українська влада.
Що кажуть окупанти Одне з провідних російських прокремлівських видань «РИА Новости» нещодавно опублікувало новину про епідемію небезпечної інфекційної хвороби, яка начебто спалахнула серед українських військових, розміщених в Херсонській області.
– Епідемія черевного тифу розпочалася серед українських військових, розміщених у Херсоні та Херсонській області, понад 60 військових інфіковано, троє померли, повідомили РИА Новости у проросійському підпіллі, – йдеться в цьому повідомленні.
Також розповсюджуються повідомлення про те, що мешканцям Херсона начебто наполегливо пропонують евакуюватися з міста, бо скоро там не буде ніяких умов для цивілізованого життя
– Протягом кількох тижнів отримуємо інформацію, що йде поквартирний обхід. Видають похідний набір, іде перепис. Пропонують евакуацію, всім, хто відмовився пояснюють, що допомоги більше не буде. Найближчим часом місто буде практично повністю відключене від ЖКГ комунікацій. Питання з електроенергією буде лише у кількох районах. Прибережна зона Корабельного, Дніпровського району, як і писали, перетворюється на червону зону,  – йдеться в повідомленні, розміщеному на