Чернівецька облрада попросила Зеленського та парламент заборонити “ОПЗЖ” та “Партію Шарія” 

3 года назад 0

Чернівецька обласна рада звернеться до Президента України Володимира Зеленського та Верховної Ради з проханням підготувати законопроекти про заборону діяльності політсил “Опозиційна платформа – За життя” та “Партія Шарія”. Відповідне рішення було ухвалено більшістю депутатів на засіданні сесії. 

За звернення про заборону діяльності вказаним політичним партіям проголосували 38 обранців з 64. Ініціатором проекту рішення став депутат від “Народного контролю” Петро Скорейко. 

Під час свого виступу він заявив, що “ОПЗЖ” та “Партія Шарія” захищає інтереси російського агресора та фінансуються з Російської федерації. Голова тамтешньої фракцї “Опозиційна платформа – За життя” Олександр Болтунов заявив, що буде оскаржувати рішення більшості депутатів Чернівецької облради в суді, адже вважає його незаконним та таким, що порушує регламент. Варто зазначити, що в Чернівецькій обласній раді 6 депутатів є членами фракції “Опозиційна платформа – За життя”. “Партія Шарія” в раді не представлена. 

Додамо, що подібні звернення до Зеленського та парламенту раніше направили Волинська та Івано-Франківська обласні ради, Львівська та Хмельницька міськради.