«Чиновницю», яка проводила на Херсонщині фейковий «референдум», нагородили російським орденом

1 год назад 0

Так звану «главу виборчої комісії Херсонської області» Марину Захарову нагородили російським «орденом пошани».
Про це повідомили медіа, підконтрольні «владі» окупованої частини Херсонщини.
Повідомляється, що Захарову нагородили за «значний внесок у становлення системи державного управління у звільненій Херсонській області» як «одного з основних організаторів референдуму щодо входження регіону до складу Російської Федерації.»
Про Марину Захарову з російських медіа відомо, що вона «на різних посадах вела роботу зі ЗМІ у Міністерстві праці та соціальної політики Донецької народної республіки та в адміністрації глави ДНР. Була директором департаменту внутрішньої та зовнішньої політики Херсонської області. В 2022 році очолила обласну виборчу комісію».
Захарова добре відома тим, що розповсюджувала недостовірні повідомлення під час так званого «референдуму». У вересні 2022 року вона казала, що очікується участь в «референдумі» 750 тисяч мешканців Херсонської області. При тому, що на той час з близько 800 тисяч мешканців області, які мають виборче право, виїхали з регіону, по різним даним, від 30 до 50%. Казала вона і про кількість учасників «референдуму», і про результати «референдуму», які підрахували ще до його закінчення.
Марина Захарова, яка прислуговує росіянам з 2014 року, неодноразово доводила, що вона – дуже цінний кадр для російської «виборчої системи», де, власне, неяких демократичних виборів давно немає, а є вигадки пропагандистів, маніпуляції і підтасовки.