Чоловікам, які йдуть на псевдовибори в окупації, вручають повістки

2 месяца назад 0

На тимчасово окупованих територіях Херсонщини триває голосування на псевновиборах президента РФ. Чоловікам, які приходять голосувати на виборчі дільниці, вручають повістки на мобілізацію до армії РФ. 

Про це пишуть у місцевих пабліках, передає  .

Шо відбувається? У соцмережах місцеві жителі публікують попередження про те, щоб чоловіки не ходили на голосування. Тому що можуть бути призваними до лав окупаційної армії.

«У меня друг пошел, в итоге уже с повесткой,  — пише користувач Nicholas 989.  — Сказалі в среду быть с вещами, документами».

«Я думаю, что мало кто хочет, чтоб его сына илм мужа на сво забрали» , — коментує користувачка Kiseleva Mariia 2.

Подібні історії трапляються і на інших окупованих територіях — на Донбасі та Запоріжжі.

Що було раніше? На окупованих територіях Херсонщини окупанти почали дострокове голосування на псевдовиборах президента РФ з 27 лютого.

«Дільниці були порожні, ніяких, в першу чергу, навіть так поодиноких людей не було. Їх, власне, це не цікавило. І я можу підтвердити те, що передавав рух опору "Жовта стрічка": активно використовували для голосування, зокрема карусельного, для створення хоч якоїсь видимости, військовослужбовців» , —  Суспільному директор Центру близькосхідних досліджень  Сергій Данилов .

Після завершення “дострокового голосування” 4 березня окупаційно влада не оголошувала про його результати. Натомість “голосування” продовжується.У Новій Каховці члени дільничих комісій ставлять виборчі скриньки на вулицях та ходять з ними по квартирах. Якщо ж людина каже, що вже голосувала, пропонують ще раз.