Депутат Херсонської міськради пояснив причину проведення закритого засідання

2 года назад 0

Минулого тижня знімальній групі телеканалу «Херсон плюс» заборонили бути присутніми на засіданні комісії з питань комунальної власності Херсонської міської ради.

Сталося це з ініціативи депутата Херсонської міської ради Юрія Попутько, який пізніше повідомив журналістам, що саме на цьому засіданні готувалася провокація.

Наше видання вирішило розібратися у цій незрозумілій ситуації та звернулося до депутата Юрія Попутько за розгорнутим коментарем:

«Насправді питання по КП «СЕРВІС-ОПТ» виникло ще в минулому році, коли ми тільки прийняли присягу депутатів Херсонської міської ради і вже увійшли до комунальної комісії. Тоді до членів профільної комісії звернулись підприємці, які працюють на території КП «СЕРВІС-ОПТ» з тим, що керівництво блокує їх роботу і створює самі проблеми.

Торік питання стосовно цього неодноразово підіймалося на засіданнях. Було створено слідчу комісію, головою якої став саме я. Я займався цим питанням, виїздив до «СЕРВІС-ОПТ» та спілкувався з тодішнім директором даного підприємства. Результатом моєї роботи було те, що міський голова Ігор Вікторович Колихаєв прийняв рішення розірвати контракт з директором «СЕРВІС-ОПТ», після чого і було призначено нового керівника — пана Олександра Липовця.  Але справа в тому, що цей вид діяльності далекий пану Липовцю, і він не знає всіх тонкощів, які є на даному підприємстві. Через що, на жаль, у нас не склалися з ним відносини.

Тож, коли прийшов час надавати фінансовий план на наступний рік до комісії з питань комунальної власності звернувся Олександр Липовець для його затвердження. Але, коли члени комісії стали ставити конкретні питання щодо роботи підприємства та розподілення фінансів, директор КП «СЕРВІС-ОПТ» сприймав їх дуже гостро та, з якихось невідомих мені причин, почав ображатися.

Пізніше, на одному з наступних засідань комісії стосовно даного КП були присутні підприємці, які безпосередньо там працюють. Один з них заявив, що пан Липовець вимагав від нього хабар в розмірі 100 тисяч гривень. Через це вибухнув скандал і засідання було перенесено. Після цього інциденту цей підприємець звернувся до мене особисто та повідомив, що йому погрожують відключити електроенергію на робочому місці та взагалі "відселити" з орендованого ним приміщення. Вислухавши це я вирішив допомогти цій людині та, в рамках моєї компетенції, розібратися в чому причина таких діянь з боку керівництва «СЕРВІС-ОПТ».

Наступного дня мені було повідомлено, що електропостачання все ж таки відрізали, і ми з депутатом Євгеном Плясом вирішили їхати на місце подій. Було викликано поліцію та написана заява за фактом незаконного відключення. Через деякий час після всіх цих подій, саме напередодні засідання, яке відбулося минулого тижня, мені повідомили інформацію, що проти мене готується провокація.

Нібито, прийде саме та людина, яка просила моєї допомоги, буде казати про те, що я (ред., Юрій Попутько) примусив оббрехати пана Олександра Липовця стосовно хабаря і заявити, що таким чином я хотів «захопити» КП «СЕРВІС-ОПТ».

Інформацію про провокацію я відразу повідомив всім членам комісії, тобто всі про це знали. Тому, коли настав день засідання було вирішено провести його у закритому режимі, аби не допустити можливості скомпрометувати членів комісії.

Зараз аналізуючи ситуацію я розумію, що дані дії були неправильними. Саме я був ініціатором переведення засідання в закритий режим і рішення не дати можливість журналістам висвітлити ситуацію було помилковим.

Тому, особисто від себе хочу попросити вибачення у журналістів телеканалу «Херсон плюс» і наголосити на тому, що я завжди відкритий до спілкування з представниками преси. Всі прекрасно знають, що я ніколи не відмовляв у проханнях надати коментарі чи інтерв’ю і завжди відкрито спілкувався з журналістами, про що і свідчить моє інтерв'ю каналу «Херсон плюс» після засідання комісії.

Хочу додати, що в майбутньому ми будемо відверто спілкуватися з пресою, тому що моя мета не щось приховувати, а щоб правда та чесність завжди були попереду», — резюмував Юрій Попутько.