Депутат з Херсонщини – серед нардепів-лоббістів, які працюють на олігарха Ахметова

3 года назад 0

Серед членів неформальної депутатської групи, яка лобіює у Верховній Раді інтереси Олігарха Ріната Ахметова, – і нардеп Павло Павліш
Про це повідомляє Depo.Херсон з посиланням на Українську правду.
 
Один з тридцяти нардепів, якого називають у числі членів неформальної "групи Іллі Павлюка", яка у ВРУ діє в інтересах Ріната Ахметова, – народний депутат від партії "Слуга народу" Павло Павліш, обраний на Херсонщині у виборчому окрузі № 182.
 
У ЗМІ повідомляється, що група, про закулісну роботу якої в інтересах Ахметова, стало відомо нещодавно, призупиняла активність, але ненадовго. Зараз група знову діє.

Зокрема, повідомляється, що саме ця група сприяла тому, щоб забракло голосів для прийняття законопроєкту №4167 про зменшення промислових викидів в повітря. Законопроект дуже невигідний ДТЕК – одній з найбільших компаній бізнес-імперії Ріната Ахметова. Також повідомляється, що "група Іллі Павлюка" втручається й у кадрову політику. Зокрема, вона двічі провалила голосування за призначення Юрія Вітренка на посаду віцепрем’єра і лобіювала невдале зміщення з посади очільника аграрного комітету Миколу Сольського, близького товариша колишнього очільника Офісу президента Андрія Богдана.

Нагадаємо, бізнесмен Ілля Павлюк, який офіційно займається виробництвом курятини та транспортними перевезеннями, є ймовірним "тіньовим куратором" групи депутатів від "Слуги народу", яка голосує в інтересах олігарха Ріната Ахметова.
Херсонщина за день Полина Светлова