“Держпідтримку” від рф отримають лише ті херсонці, котрі оформили російське громадянство

1 год назад 0

Обіцяні соцвиплати та дотації з російського бюджету зможуть отримати лише ті херсонці, котрі отримали російський паспорт та є громадянами росії. Інші, навіть ті, хто погодився “евакуюватись” та виїхати за межі України, – цих грошей не побачать.

Про це повідомляють 

“Бюрократична колізія:  розраховувати на держпідтримку можуть лише жителі Херсонської області з громадянством РФ — однак допомоги потребують і ті, хто його ще не отримав або взагалі з якихось причин перебувають зараз без документів.

Досі тільки громадяни Росії, що змушені виїхати з Херсонської області, можуть отримати від держави одноразову виплату в 100 тис. рублів та житлові сертифікати.   Їм мають надаватись різноманітні пільги та інші види соціальної підтримки, але є одна важлива умова:  у того, хто бажає отримати допомогу, обов’язково має бути громадянство РФ “, – йдеться у повідомленні. 

Ймовірно, таким чином росіяни намагаються одночасно зменшити кількість соціальних виплат.

Іронічно, що після проведення так званого референдуму росіяни повідомляли, що всі жителі Херсонської області автоматично стали їх співгромадянами. 

“Із дня прийняття до російської федерації громадяни України та особи без громадянства,  які проживають на території Херсонської області на момент вступу до складу Росії, а також особи, які проживали в Херсонській області та нині перебувають на території Російської Федерації та їх неповнолітні діти, набувають російського громадянства” , – заявив 14 жовтня так званий голова Ради міністрів Херсонщини Сергій Єлісєєв. 

Тож коли спарава була у приєднанні територій, росіяни обіцяли справне фінансування, а коли діло дійшло до соцвиплат, вони навмисно створюють перешкоди, щоб ці виплати обмежити.