Для “м’ясних” штурмів на лівобережжі Херсонщини окупанти підбирають найбільш підготовлений контингент, — Гуменюк

4 недели назад 0

Наталія Гуменюк. Фото: vikna.tv
Російські окупанти на Херсонському напрямку фронту провели ротацію — підтягнули десантно-штурмові війська. Це відбивається і на інтенсивності штурмів, і на їхній кількості. Минулої доби російські загарбники провели 16 безуспішних атак на лівому березі Дніпра в Херсонській області. Про це в ефірі телеканалу  сьогодні, 6 квітня, сказала начальниця Об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк.

Вона акцентувала, що російські загарбники щодня методично тероризують позиції ЗСУ і не дають їм перепочинку, не дають можливості провести ротацію.

“Очевидно, що ротація, яку провели окупанти на Херсонському напрямку, відбивається на інтенсивності штурмів. Вони підтягнули туди десантно-штурмові підрозділи, і тепер спроб атак стало більше”, — зауважила Гуменюк.
За її словами, росіяни проводять зараз штурми дещо в інший спосіб — використовують дрібні групи піхоти, але їхня кількість збільшилася.

“За минулу добу було 16 штурмів у напрямку плацдармів на лівобережжі. Однак результат той самий — ворог зазнав поразки. У них були серйозні втрати і їм довелося знову повернутися на вихідні позиції”,  — сказала речниця.
Вона також уточнила, що бронетехніку росіяни, як і раніше, не використовують. Очевидно, вичікують більш сприятливих погодних умов.
Гуменюк розповіла, що у складі штурмових російських груп на лівобережжі спостерігається “вінегрет”.

“Фактично зараз там спостерігається такий собі “вінегрет” із видів військ і контингенту, з якого збирають ці штурмові групи. Їм дуже складно, зважаючи на морально-психологічний стан військ, підібрати народ для комплектування малих штурмових груп, які були б переконані, що їхні дії будуть успішними і вони зможуть повернутися до свого розташування”, — зазначила речниця.
Щоразу, підтягуючи нові резерви, ворог намагається брати підрозділи, які перебували якомога далі від цього регіону і не в курсі того, як насправді йдуть справи на цій ділянці фронту, продовжила Гуменюк.

“Після підготовки, що триває до двох тижнів на полігонах, розташованих на рівні другої і третьої лінії оборони окупаційних військ, загарбники одразу ж направляються розрізненими групами для виходу на штурмові дії. Морально-психологічний дух тих, кому вдалося повернутися зі штурму, дуже серйозно підриває дух тих, кому належить іти в атаку. Тому зараз вони намагаються робити так, щоб ці категорії людей не перетиналися”,  — сказала гостя ефіру.
При цьому окупанти намагаються задіяти найбільш підготовлених солдатів.

“Зараз вони вже намагаються комплектувати ці групи зі спеціальних підрозділів, зокрема десантно-штурмових. Вони розуміють, що стільки місяців поспіль неможливість вибити ЗСУ з позицій свідчить про їхню високу підготовку і складність цієї роботи. Тому вони намагаються підбирати найбільш підготовлений персонал”,  — резюмувала Гуменюк.​Як повідомлялося раніше, російські загарбники на лівому березі Дніпра в Херсонській області дещо змінили тактику — намагаються атакувати українські позиції малими групами. Окупанти вишукують будь-які варіанти, щоб вибити ЗСУ із займаних позицій. ​