До Херсонського міського суду призначили суддю з Києва: Що про нього відомо

3 недели назад 0

Арчакова Дмитра Валерійовича призначили на посаду судді Херсонського міського суду Херсонської області. Про це повідомляє  із посиланням на .

Відповідно до  Вищої кваліфікаційної комісії суддів України, у 2005 році Дмитро Арчаков закінчив Національну юридичну академію імені Ярослава Мудрого, отримав повну вищу освіту за спеціальністю «Правознавство», здобув кваліфікацію юриста. Має стаж професійної діяльності у сфері права становить понад 5 років. Також з відкритих джерел відомо, що Дмитро Арчаков проходив підготовку в .

В декларації Дмитра Арчакова за 2023 рік , що він має квартиру в Києві, у дружини є земельна ділянка на Київщині. У пари є два авто: NISSAN 2015 року випуску у Дмитра Арчакова та HYUNDAI 2011 року випуску у дружини. Авто Арчаков придбав 2020 року, його дружина – 2023-го.

До призначення суддею Дмитро Арчаков трудився у приватному підприємстві «Крипта» у Києві і заробив там 361 491 грн за 2023-й рік. Його дружина весь цей рік проходила службу у військовій частині Нацгвардії України в Києві і заробила 653 361 гривню. Також дружина у 2023 році отримала 15 171 гривню пільг від КМДА, а дочка подружжя заробила 144 727 грн, працюючи в закладах освіти.

У 2016 році Дмитро Арчаков також претендував на посаду судді. Тоді його статки були скромнішими і працював він як фізична особа-підприємець. 
Як буде здійснювати правосуддя в Херсоні суддя, все майно якого в Києві і родина в повному складі працює в Києві, дізнаємось згодом.